Поки депутати Київради затверджують рішення про прохання мільярдів на будівництво довгоочікуваного метро на Троєщину у Володимира Зеленського та Кабміну, Віталій Кличко звітує про просування робіт на скандальній Шулявській розв'язці. Сталося це буквально після оголошення про початок додаткових розслідувань щодо викриття ймовірних махінацій на даному об’єкті – а в центрі подій опинився особисто сам мер Києва. Втім, обіцяне міським головою облаштування надважливої конструкції на Шулявці й досі залишається невиконаним. Це викликало хвилю обурень від киян, які з початку року стали заручниками довготривалої реконструкції.

"І не розпочали навіть: досить піару – робіть краще швидше"

Обіцянка мера Києва Віталія Кличка стосується встановлення прогону Шулявського шляхопроводу над проспектом Перемоги – столичний голова повідомив на особистій сторінці у Фейсбуці, що його облаштують вже у понеділок, 14 жовтня.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нині вже 15 число, втім жодних змін на недобудованому об’єкті так і не відбулося.

"Щось мені підказує, що план завершити у листопаді-грудні нездійснений", – зазначає один із користувачів Слава Зак.

Гучна історія з цехом "Більшовика": 30 Га - для чергових висоток

Не обійшлося і без згадування скандального питання зі знесенням цеху заводу "Більшовик" задля втілення затвердженого столичною владою проекту, незважаючи на купу мінусів, порівняно з іншими можливими варіантами. Воно й досі залишається невирішеним.

Запропонований проект транспортного інженера Віктора Петрука, за який виступали десятки тисяч киян, як і більшість інших, запропонованих владі, мали значні переваги і у вартості, і в строках виконання, і в технічній складовій.

"Було запропоновано 14 варіантів шляхопроводу, 11 з яких не потребували знесення цеху "Більшовика" і 7 з них мали набагато кращі техніко-економічні показники, ніж обраний КМДА чотирилисник. Є підозра, що певна група осіб змовилася, щоб використати цей недосконалий проект, щоб заволодіти державним майном в особливо великих розмірах – близько 30 Га. У майбутньому тут планується зведення чергових висоток", – автор альтернативного проекту трирівневої розв’язки з реверсним розподільчим кільцем Віктор Петрук.

Безліч комунальних скарг: "Руйнуються будинки і комунікації гниють у підвалах"

Під постом Віталія Кличка про встановлення прогону на Шулявці також з'явилася ціла низка обурень жителів столиці щодо стану комунальної сфери міста.

Люди скаржаться на купу існуючих проблем – від дірявих труб та доріг до місяцями відсутньої гарячої води і недобудованих велодоріжок.

"Що з велодоріжкою за 43 мільйони гривень на Троєщині? Вона відсутня. Дякую, Віталій, за роботу. Справжній управлінець. Дякую за найнебезпечніше місто Європи для велосипедистів", – відзначає один з користувачів Сергій Березкін.

Кияни також обурюються засміченими вулицями і жахливим станом будинків.

Та поки кияни повинні якось миритися із існуючими проблемами.

А про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.