Президент України Володимир Зеленський звільнив з військової служби Олександра Кузьмука, який 2 рази займав крісло міністра оборони України та був в один час віце-прем'єром.

Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави.

Як йдеться в указі, Кузьмука відправлено у відставку за віком з правом носіння військової форми.

"Звільнити генерала армії України Кузьмука Олександра Івановича з військової служби за віком з правом носіння військової форми одягу", - йдеться в документі.

Зазначимо, що Кузьмуку зараз 65 років. Він 2 рази займав посаду міністра оборони за часів президентства Леоніда Кучми: з 1996 до 2001 року і з кінця 2004 до початку 2005-го.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У 2007 році Кузьмук недовго побув віце-прем'єр-міністром України. Також Кузьмук був народним депутатом 4-го і 6-го скликань.

25 березня 2014 року і. о. президента України Турчинов призначив Кузьмука своїм позаштатним радником з питань оборони.

Значну частину своєї популярності генерал здобув завдяки двом гучним скандалам через трагічні наслідки армійських навчань під час його першої каденції на посаді глави Міноборони.

А недавно Олександр Кузьмук потрапив в висновки експертизи як один з міністрів оборони, при якому знизилася обороноздатність України. У 2018 році Київський науково-дослідний інститут судових експертиз на замовлення Верховної Ради з'ясував, що при Олександрі Кузьмуку за час з 24 вересня 2004 по 3 лютого 2005 року, зі складу ЗСУ вивели 248 ПЗРК, 136 танків, 781 БМП / БТР, 96 літаків і 18 вертольотів Міноборони.

Нагадаємо, Кузьмук заявив, що запобігти анексії Криму в 2014 році було можливо. Однак для цього довелося б "покласти" половину населення півострова.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кузьмук застеріг поляків про небезпеку заробітчан

Також Знай.ua писав, Олександра Кузьмука заявляв, що українська армія може вийти на кордон з Росією, "але для цього нам доведеться стерти з лиця землі Донецьк, Луганськ, Горлівку та всі інші міста".