Сергій Пашинський, ексдепутат Верховної Ради, під час судового засідання, на якому суд розглядав його апеляцію на скасування вже винесеної міри покарання, заявив, що проти нього "на швидку руку формуються якісь справи". За словами Пашинського, хтось спеціально хоче запроторити його до в'язниці.

Як говорить Пашинський, в попередні 5 років його неодноразово звинувачували в безлічі злочинів. Пашинський згадав про те, як йому пред'являли, ніби він збирав у гаражі міномет. Потім Пашинський зазначив, що якесь видання писало, що він скуповував техніку за одними цінами, а продавав уже за зовсім іншим.

Сергій Пашинський на засіданні

Пашинський резюмує під час свого виступу на засіданні: "Всі ці факти ми розглядали на комітеті, який я очолював. Але це був вал публікацій. І я розумію, що вони були інспіровані з РФ. Але тепер я чую звинувачення вже не в тому, що я нібито організовував корупцію в "Укроборонпромі", а виявляється, що я навпаки робив так, щоб армія купувала деталі не в "Укроборонпромі".

По кожному з обвинувачень, які Пашинський згадав, зараз проводять розслідування. На кілька з них Пашинський вже сам у відповідь подав заяви за наклеп.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Сергій Пашинський

Пашинський також заявив свою точку зору з приводу того, що проти нього почали ще одну справу - за словами Пашинського, "спецоперацію" з 2016 року. Нібито, що "війна, виявляється, не тому що Путін напав, а тому що "на війні наживаються", - додав Пашинський.

Після цього екснардеп виступив зі зверненням до Генпрокурора Руслана Рябошапки: "Справа Пашинського - це ваша перша гучна справа. Я вас дуже прошу знайти час і вивчити чотири документи: постанову про закриття справи, постанову про склад злочину, постанову про відновлення та аргументи моїх адвокатів".

Нагадаємо, раніше Пашинський прокоментував підозри, висунуті ДБР: "Це помста".

Також Знай.uа писав, що Рябошапка: "Справою Хімікуса Пашинський не відкрутиться - зареєстровано три кримінальних провадження".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Труба зробив несподівану заяву щодо розслідування Пашинського: причетна Генпрокуратура.