Андерс Аслунд, науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council, шведсько-американський економіст і дипломат заявив, що вирішити конфлікт на Донбасі в даний момент не вийде, бо в США досить невизначена атмосфера в даний момент.

Аслунд заявив, що така ситуація склалася після оприлюдненої телефонної розмови між Володимиром Зеленським, президентом України, і Дональдом Трампом, президентом США, повідомляє портал "Хвиля".

Андерс Аслунд

"Путін не буде готовий погоджуватися на щось на Донбасі, якщо США прямо або побічно не беруть участь в переговорах і не фіксують свою позицію", - відмітив Аслунд.

За словами Аслунда: "Путін нічого не зробив протягом півтора року, оскільки чекав виборів в Україні", але "тепер виявляється, що і в США вже незрозуміло з ким вести переговори до обрання нового президента, тобто до початку 2021 року".

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Андерс Аслунд

Аслунд вважає, що ця ситуація негативно відбивається на Володимирі Зеленському, який, як каже Аслунд: "Дуже хоче прогресу в переговорах в якості доказу своєї ефективності, але навряд чи на щось тут можна вплинути".

Нагадаємо, раніше Зеленський та Трамп проігнорували день народження Путіна, Пєсков вже "пожалівся": "Я не бачив".

Також Знай.uа писав про зустріч Зеленського з Трампом: Майк Помпео вставив "п'ять копійок" - з'явилася скарга.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що з'явився ще один свідок гучної розмови Зеленського та Трампа.