В Японії справжнє свято. Відомо, що 59-річний імператор Японії Нарухіто офіційно зійшов на престол. Так, про вступ на престол Нарухіто оголосив з 6,5 метрового трону, який виготовили на початку ХХ століття за старовинними зразками.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

Імператор Японії Нарухіто

"Я клянуся, що діятиму відповідно до Конституції і виконуватиму свою роботу як символ держави і єдності народу", – заявив Нарухіто у промові в імператорському палаці.

"Я щиро сподіваюся, що Японія розвиватиметься і надалі, а також сприятиме дружбі і миру міжнародного співтовариства, добробуту і процвітанню завдяки мудрості і постійним зусиллям її жителів", – додав він.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Президент України Володимир Зеленський в рамках візиту до Японії взяв участь в інтронізації японського імператора Нарухіто. Про це повідомляє Офіс президента, який транслював церемонію на своїй сторінці в Facebook.

Участь Президента України Володимира Зеленського та пані Олени Зеленської у церемонії інтронізації Імператора Японії Нарухіто.

Президент Володимир Зеленський та Перша Леді Олена Зеленська беруть участь в інтронізації японського імператора Нарухіто. Сьогодні це одна з головних світових подій. До Токіо з‘їхалося понад 2000 гостей з більш ніж 180 країн. З новим імператором у Японії почалася нова ера «рейва», що можна перекласти як «гарна гармонія». Нарухіто зійде на 6,5-метровий трон. Традиційна церемонія яскрава і добре продумана. Остання інтронізація японського імператора відбулася 30 років тому. Володимир Зеленський став першим українським Президентом, запрошеним на церемонію. Дивіться пряму трансляцію тут.

Geplaatst door Офіс Президента України op Maandag 21 oktober 2019

Варто зазначити цікавий факт, що Володимир Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на церемонію. На церемонії він був присутній з першою леді Оленою Зеленською.

"Інтронізація Нарухіто — це сьогодні одна з головних світових подій. У Токіо з'їхалися більше двох тисяч гостей із понад 180 країн", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Зрадників не люблять": Поклонська намилилася до Зеленського, але щось пішло не так.

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського збираються перевірити скандальних депутатів на детекторі брехні: кого можуть схопити за хвіст.

Знай.uа писав, Зеленський запланував зустріч з президентом Німеччини Штайнмайером в Японії: названо дату.