В Японії пройшла урочиста інтронізація імператора Нарухіто, в якій взяли участь Президент і перша леді України Володимир та Олена Зеленські. Церемонія відбулась на території імператорського палацу в Токіо.

Оскільки захід такого рівня передбачає дотримання найсуворішого дрес-коду, українці вперше змогли побачити Володимира Зеленського в такому ошатному образі. Зазвичай український президент надає перевагу чорному костюму та галстуку. В такому вигляді він найчастіше з’являється на офіційних зустрічах після того, як прийняв пост Президента.

Володимир та Олена Зеленські у Японії

Суворий дрес-код white tay передбачає для чоловіків фрак і брюки з шовковими або атласними лампасами, накрохмалену білу сорочку та білий жилет, який має бути обов'язково застебнутий на всі три ґудзики Також має бути біла краватка-метелик і біла нагрудна хустка, лаковані чорні туфлі і чорні шкарпетки.

І хоча Володимир Зеленський витримав дрес-код бездоганно, на його брюках все-таки не помітили атласні лампаси.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Інтронізація імператора Нарухіто

Для жінок white tay передбачає довге плаття в підлогу, рукавички, відповідні довжині рукавів, клатч і закриті туфлі. Волосся маж бути укладеним, очі і губи нафарбовані. Олена Зеленська дрес-коду дотрималася повністю.

На церемонії інтронізації імператора Нарухіто перша леді була у довгій жовтій сукні з рукавами-ліхтариками і бежевих човниках. Образ доповнили прозорі рукавички, декоровані намистинами.

Інтронізація імператора Нарухіто

Оскільки на інтронізацію допускається одягати національні костюми, багато світових лідерів приїхали саме у такому вигляді. Президент Монголії Халтмаагійн Баттулга, король Малайзії Абдулла і королева Тунк Азіза Аміна Маймун, король Бутану Джігме Кхесар Намгьял Вангчук і королева Пема, прем'єр-міністр Таїланду Прают Чан-Оча прибули на захід у своїх національних костюмах.

А от президент Туркменістану Гурбангули Бердимухаммедов проігнорував дрес-код, прийшовши на церемонію в сірому костюмі і золотистому краватці. Формату заходу не відповідала і дружина прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе - на ній була сукня трохи нижче коліна.

Володимир та Олена Зеленські

Загалом у церемонії інтронізації взяли участь 2000 гостей з більш ніж 170 країн. Опісля поважні гості були запрошені на прийом з нагоди сходження Нарухіто на трон.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський взяв участь у сходженні на трон японського імператора

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська змінила образ у Японії

Також "Знай.ua" писав, що показали вражаючі фото церемонії інтронізації у Японії