У журналістів та громадськості з'явилися питання до міністра економрозвитку Тимофія Мілованова. Відомо, що чиновник не зміг назвати фінансові показники компанії, яку було піддано процедурі приватизації. Мова йде про "Об'єднану гірничо-хімічну компанію".

За інформацією журналістів програми "Наші гроші" на початку жовтня Тимофій Мілованов передав компанію у Фонд держмайна на приватизацію.

Тимофій Мілованов
Тимофій Мілованов

"Не знаю", - відповів міністр на питання, який чистий прибуток продемонструвала "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" за минулий рік.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Аналогічну відповідь Мілованов дав на питання про те, скільки за неї можна виручити зараз.

"Не знаю, ринок покаже", - заявив міністр.

На уточнююче питання: "тобто ви виставляєте на продаж прибуткову держкомпанію, навіть не маючи розуміння, за скільки її можна зараз продати, правильно?" - міністр відповів: "Правильно".

Він також пояснює необхідність приватизації ОГХК кримінальними справами, що веде НАБУ: "Компанія могла б бути прибутковішою, якщо б на ній не крали".

Варто нагадати той факт, що ці справи стосуються діяльності її попереднього керівника Руслана Журилу в 2014-2016 роках - тоді компанія укладала тендерні та експортні контракти з оточенням Журила. Також відомо, що в 2019 році компанія очікує чистий прибуток на рівні 244 млн грн. А ось в 2018 році її чистий прибуток склав близько 115 млн грн. По 2017 компанія сплатила державі дивіденди в розмірі 333 млн грн.

Нагадаємо, видно асфальт: у Запоріжжі їздять маршрутки з прогнилим дном, екстремальне відео.

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського відреагували на афериста, який мав "зв'язки" в Офісі президента: 150 тисяч доларів за посаду.

Знай.uа писав, алкогольна галузь потрапила "під приціл" Зеленського: що буде зі спиртними напоями та цигарками.