Варто нагадати нашим читачам, що президент України днями в Японії провів зустріч з президентом Бразилії Жаїром Болсонару. Після переговорів бразильський лідер розповів, що український уряд зацікавлений в покупці бойових літаків.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Super Tucano

"Україна хоче бразильські військові літаки. Президент України зацікавлений у купівлі літаків Super Tucano. Міністр закордонних справ Ернесту Араужу розглянув можливість придбання українцями військово-транспортного літака KC-390 бразильського виробництва", - написав Болсонару в Twitter.

Варто нагадати той факт, що під час візиту до Японії президент України Володимир Зеленський обговорив з Болсонару ряд економічних питань та ініціатив, у тому числі про перезапуск спільного космічного проекту з використанням космодрому Алкантара.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також не зайвим буде згадати кілька фактів про літаках Super Tucano. Даний авіаційний апарат легкий турбогвинтовий штурмовик, розроблений бразильською компанією Embraer. На озброєнні машини стоять кулемет і гармата, вона також може оснащуватися ракетами і бомбами.

Нагадаємо, аварійна посадка літака мало не забрала життя десятка людей: авіалайнер повис над водою, фото.

Як повідомляв Знай.uа український гігант "Марія" підкорив Німеччину величчю: "Я б зупинився, щоб подивитися".

Знай.uа писав, український пілот на престижному авіашоу зніс людей і паркани: епічне відео показали в мережі.