Україна повинна виплатити ексочільниці Слов'янська, одіозній сепаратистці Нелі Штепі грошову компенсацію, згідно з вироком Європейського суду з прав людини.

Про це розповів адвокат Олександр Тананакін "Інтерфакс-Україна".

Штепа отримає 3600 євро відповідно до рішення ЄСПЛ: 2600 - як компенсацію за порушене право і 1000 євро на правову допомогу.

Неля Штепа

Тананакін зазначив, що Штепа скаржилася на тривале несанкціоноване утримання під вартою:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Суд задовольнив цю скаргу й визнав порушення ст. 5 і ст.6 Європейської конвенції з прав людини. Він також присудив виплатити їй 3600 євро". Олександр Тананакін

За словами адвоката, в України є один-три місяці аби виплатити кошти його підзахисній.

Неля Штепа

Нагадаємо, що Орджонікідзевський районний суд Харкова відмовив у закритті справи проти екс-мера Слов’янська Нелі Штепи, повідомляє медіа-група “Объектив”.

Як повідомляється, суд не знайшов причин для закриття цієї справи і тому слухання продовжуватимуться. Однак, підготовче засідання, призначене на сьогодні, довелось перенести через відсутність Нелі Штепи у зв’язку із хворобою родича, а її адвокатів — через зайнятість по інших справах.

Як повідомляв Знай.uа, ватажок "ДНР" наважився ставити Києву умови: "Якого позитивного вихлопу ми не бачимо".

Також Знай.uа писав, "зробив прорив": у Києві зведуть пам'ятник відомому авіаконструктору.