Всі ЗМІ облетіла новина, що ГПУ готує підозру керівнику офісу президента Андрій Богдану.

Про те, що насправді відбувається в команді Зеленського, розповів політолог Юрій Романенко в інтерв'ю для Рoliteka.

За словами політолога, коли заходить така велика монофракція в парламент, в якій виявилося так багато випадкових людей і в якій присутні такі великі гравці, як Коломойський, Пінчук та ін., то природно, що дуже швидко починається перерозподіл сфер впливу.

″Як тільки всі групи впливу після парламентських виборів зміцнили свої позиції, пішов процес війни всередині влади, якіий ми завжди спостерігали при всіх президентах України... Тут відбуваються аналогічні процеси, коли різні центри впливу починають все швидше і швидше входити між собою у конфліктні ситуації, і чимдалі їх буде більше і зрештою це закінчиться певними кадровими перестановками″, - вважає Романенко.

Політолог навів у приклад ситуацію з наїздом Коломойського на Мілованова, яка показує, що Коломойський претендує на дещо більше, ніж просто олігарх, який намагається відіграти свої позиції, використовючи прихід Зеленського до влади.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

″Тому природно, що ті, хто знаходиться з іншої сторони владної барикади, вони відігруються точно так само і наносять контрудари по тим гравцям, які пов'язані з Коломойським″, - зазначає політолог.

Романенко порівняв сьогоднішню ситуацію у владі з ситуацією, яка виникла при президенті Вікторі Ющенкові, коли в коаліції почались конфлікти, які привели до політичної кризи в країні.

За словами політолога, сьогодні ми стоїмо на порозі першої політичної кризи в команді Зеленського.

″Судячи з усього, у Зеленського починає повторюватися ситуація, яка була у Ющенка в 2005 році, коли владна коаліція швидко починає втягуватися у конфлікти, і ці конфлікти приводять до переформатування і створення нової конфігурації, яка є наслідком внутрішньо- політичної кризи. Тому я думаю, що ми стоїмо на порозі першої потужної внутрішньо політичної кризи Зеленського після його перемоги на президентських і парламентських виборах″, - підсумував політолог.

Нагадаємо, Романенко прокоментував рішення Зеленського перевірити слуг народу на детекторі брехні

Як повідомляв портал Знай.ua, Романенко жорстко поставив на місце Гетманцева з команди Зеленського

Також Знай.ua писав, Романенко вважає, що імпорт Україною електроенергії з РФ закінчиться зняттям санкцій