НАБУ звернулося в суд з вимогою притягнути голову корпорації "Богдан", колишнього заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського до відповідальності за неявку за викликом детективів НАБУ. Про це заявляє адвокат Олега Гладковського Руслан Волинець.

На офіційному сайті "Богдан" повідомляється, що адвокат вважає нову справу безпідставним і розцінює його як чергове свідчення політично вмотивованого переслідування.

"Звинувачення проти Гладковського надумані, оскільки детективи НАБУ були попереджені у встановлені законом порядки та строки про причини неможливості прибуття у визначені ними день і час", - наголосив Волинець.

Більш того, він нагадав, що поїздка Гладковського в липні за кордон була запланована ще в травні, а не за день до допиту. Про це свідчить покупка квитків на літак.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як розповів адвокат, судове засідання відбудеться у понеділок, 28 жовтня, вранці, о 9:30, у Вищому антикорупційному суді України.

До того ж, корпорація повідомляє, що повідомила послів країн "Великої сімки" про продовження політично мотивованих дій і необґрунтованих звинувачень у бік Гладковського і підприємств, які входять до складу корпорації.

Нагадаємо, що НАБУ отримало право на прослуховування транспортних телекомунікаційних мереж. Тепер НАБУ не потрібно посередництво інших структур, що мінімізує витоку інформації про розслідування.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальну справу за фактом можливої державної зради Кличко та його заступниками через забудови Києва.

Також портал Знай.ua писав, що НАБУ незаконно заплатив 180 000 грн за експертизу по справі "Роттердам +", чим завдала збитків державі.