Проект бюджету на 2020 рік містить чимало нововведень. Зокрема, президент України Володимир Зеленський запропонував скоротити видатки на утримання чиновників на 10%.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Відповідне рішення гарант прийняв під час наради з підготовки держбюджету-2020 до другого читання. Зеленський також заявив, що запропоноване скорочення не стосується вчителів та лікарів – "тих, від кого залежить майбутнє України".

"Поставив завдання скоротити видатки держбюджету на наступний рік на утримання чиновників на 10%. Це дозволить зекономити кошти та спрямувати їх на соціально важливі статті бюджету", - заявив Зеленський.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Зазначимо, що законопроєкт про державний бюджет на наступний рік складає Міністерство фінансів, потім його виносять на розгляд уряду, який має підтвердити цей документ та внести до Верховної Ради у вигляді законопроєкт.

У Раді бюджет, на відміну від інших законопроєкт, розглядатимуть трьома читаннями: між першим і другим до нього можуть вносити поправки. Бюджет стає законом після того, як за нього проголосують депутати після третього читання, а законопроєкт підпишуть спікер та президент і опублікують в офіційній пресі уряду.

Нагадаємо, Пальчевський вказав на пристрасті у партії "Слуга народу": "Подивився на воду, понюхав повітря".

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков, Гончарук та інші "слуги народу" стали супергероями: кадри, варті коміксів.

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського в Золотому: "В армію піди і захищай, Боря...".