Поїздка президента України Володимира Зеленського на Донбасі ознаменувалась потужною заявою українського лідера. Так, президент заявив, що будь-яка війна закінчується дипломатією, і конфлікт з РФ не виняток. Про це він сказав під час зустрічі з добровольцями в Золотому.

За словами українського лідера, так було споконвіків і буде завжди. Питання війти потрібно вирішити на рівні глав держав. Інакше бути не може.

"Ми можемо і не вирішити всю цю історію, може бути. Але ми хочемо і хоча б намагаємося це зробити. Питання не в швидкості, тому що Північна і Південна Корея досі різні країни різного рівня. Але там не вбивають людей. Будь-яка війна закінчується дипломатією. Так скрізь було і буде у світі. І у нас так буде", - сказав Зеленський.

За словами президента, дипломатичний шлях передбачає спілкування із президентом Росії Володимиром Путіним, "а розведення - умова Мінська, при якій у мене є можливість взагалі з ними говорити".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Коли дехто акцентував, що розмову з Росією треба вести виключно з позиції сили, Зеленський відкинув такий варіант вирішення конфлікту.

"Економіка будь-якої країни - дві речі: робочі місця та інвестиції. Країна, в якій війна, - інвестиції нуль. Країна, в якій війна, робочі місця ніколи не додаються, а лише зменшуються. Знаєш, іноді краще заморозити якийсь рух, щоб вирости, як Південна Корея. Поки стріляють - економіки не буде", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, в ООС заявили, ким були бійці, з якими спілкувався Зеленський: "Знаходяться в Золотому нелегально".