Газова війна України та Російської Федерації продовжується і на цьому фронті утворився ще один плацдарм для бойових дій. З'явилася інформація, що проти російської компанії "Газпром", "Нафтогаз України" готує новий позов.

Про це стало відомо завдяки повідомленню виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка в мережі Facebook.

Зокрема, він прокоментував новину про те, що віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович розчарований результатами вчорашніх тристоронніх переговорів щодо газу.

НАК "Нафтогаз України"
НАК "Нафтогаз України"

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Але я не марнував часу, оскільки працював над позовними вимогами до "Газпрому" в новому арбітражному процесі", - зазначив Вітренко.

Також варто нагадати той факт, що "Нафтогаз України" повинен пред'явити "Газпрому" позов на 11 млрд доларів. За словами Вітренка, 1 листопада українська сторона надішле "Газпрому" позовні вимоги на суму понад 11 млрд доларів, що може стати компенсацією за можливе припинення транзиту російського газу територією України.

Нагадаємо, тисяча гривень зараз і в 2000-х: що можна придбати на цю суму.

Як повідомляв Знай.uа Кличко збирається тікати з України: "Мер Києва коливається між Німеччиною і США".

Знай.uа писав, Нафтогаз отримав велику перемогу над Газпромом: суд Амстердама, заарештував акції "Південного потоку".