22 жовтня в Токіо відбулася урочиста церемонія інтронізації нового імператора Нарухіто. На ній з'явилося вище керівництво України вперше за історію країни.

Перша леді України з'явилася в елегантному вечірньому жовтому платті. Володимир Зеленський для церемонії вибрав чорний смокінг з білим жилетом і білим метеликом. Фото української президентської пари в той день облетіло всі вітчизняні ЗМІ.

У той же час в соціальних мережах та деявих виданнях з'явилася інформація про те, що Олена Зеленська нібито порушила дипломатичний етикет на інтронізації імператора в Японії, одягнувши вбрання жовтого кольору. Нібито одяг такого кольору мають право носити лише члени імператорської родини.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З'явилась офіційна інформація з посольства Яппонії, яка спростовує всі ці чутки.

В посольстві зазначили, що вбрання Зеленських гармоніював з тією урочистою обстановкою і справило чудове враження на японців.

Про це повідомляється на сторінці посольства Японії в Facebook.

"Участь президентського подружжя в церемонії інтронізації є важливим етапом в наших двосторонніх відносинах. Їхній одяг також добре гармоніював з благородною атмосферою і справив на японське суспільство дуже позитивне враження про подружжя і Україну як країну", - йдеться в повідомленні посольства.