За словами успішного бізнесмена, співзасновник Monobank Дмитра Дубілета, він в кінці серпня 2019 року планував перебратися в британську столицю, щоб разом з бізнес-партнерами запустити у Великобританії мобільний банк Koto. До речі, Дмитро навіть оплатив оренду квартири на кілька місяців вперед.

В одному з нещодавніх інтерв'ю для українських журналістів Дубілет розповів, як він поміняв Лондон на будівлю уряду на вулиці Грушевського. Відомо, що Дубілет став частиною нового Кабміну, отримавши посаду міністра Кабінету міністрів.

Дмитро Дубілет
Дмитро Дубілет

На яких домовленостях ви пішли з проекту monobank?

"Дивовижна історія. І досі несподівана. Я в кінці серпня планував переїжджати до Лондона, вже навіть оплатив квартиру на кілька місяців вперед. Ми з бізнес-партнерами там планували запускати Koto, аналог monobank. Наприкінці серпня я почав спілкуватися з майбутнім прем'єром Олексієм Гончаруком. Ми спілкувалися і раніше, але саме в серпні він запропонував увійти до його команди в Кабміні. Тоді вже все йшло до того, що Льоша буде ключовим кандидатом на пост прем'єра. Для мене це було непросте рішення, але я подумав, що це буде дуже цікава робота. Так я опинився в Кабміні.", - відповів Дубілет.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

16 липня 2019 року ви стали радником виконуючого обов'язки голови СБУ Івана Баканова. Як це сталося і що до цього моменту вас пов'язувало зі спецслужбами?

"Зі спецслужбами нічого не пов'язувало. А з Бакановым ми познайомилися, коли я був в гостях у штабі Зеленського. Потім, коли Баканов вже став на чолі СБУ, він несподівано подзвонив і каже: "Ти розбираєшся в технологіях, в діджиталізації. Я з тобою згоден, що технології – це найкращий інструмент проти корупції. Тому давай співпрацювати, ти станеш радником, і за допомогою технологій разом будемо боротися з корупцією.", - розповів Дмитро.

Дмитро Дубілет
Дмитро Дубілет

Чи зустрічалися ви з Зеленським, чи затверджував він вашу кандидатуру?

"Перед призначенням в Кабмін усі міністри зі своїми командами зустрічалися з командою президента, представляли свою програму, своє бачення. В тому числі я, і кілька моїх нинішніх колег.", - відповідає Дубілет.

Розкажіть, чим ви займаєтеся на посаді міністра кабінету міністрів? Багатьом незрозуміла суть цієї посади.

"З одного боку, я займаюся тим, щоб уряд і держапарат в цілому були ефективнішими. Це і діджіталізація – перехід в цифру всього, що тільки можна, це і оптимізація процесів.", - розповів міністр Кабінету міністрів.

Нагадаємо, Дубілет відреагував на невдоволення українців новими правилами про довідках.

Як повідомляв Знай.uа Дубілет запропонував скасувати медичні довідки "у несподіваних місцях": що це значить.

Знай.uа писав, Разумков, Гончарук та інші "слуги народу" стали супергероями: кадри, гідні коміксів.