Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Форумі єдності в Маріуполі розповів про мінський процес. За словами українського лідера, завершити війну і повернути території Україні можливо лише завдяки дипломатії і санкцій. Про це стало відомо в середу, 30 жовтня, з повідомлення прес-служби Президента.

За словами Зеленського, на важливому шляху до миру важливі Мінський процес і зустріч лідерів країн у нормандському форматі.

Зеленський на інвестиційному форумі в Маріуполі
Зеленський на інвестиційному форумі в Маріуполі

"Нам потрібен мир на наших умовах? Для цього у країни повинна бути сильна позиція. Вона можлива при збереженні санкцій. Саме тому сьогодні так важливі Мінський процес і зустріч в нормандської форматі. Вона має відбутися. І ми повинні вирішувати всі питання не в телефонних розмовах, а дивлячись один одному в очі. Щоб припинити війну і повернути наші українські території", - підкреслив глава держави.

Володимир Зеленський уточнив, які саме етапи доведеться пройти Україні, суспільству та кожному громадянину задля досягнення миру в державі.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зі слів глави держави на першому етапі потрібно завершити гарячу стадію конфлікту та припинити вогонь. Лише тоді Україна отримає реальний шанс повернути Крим і Донбас.

Він підкреслив, що закінчення війни і повернення всіх українських територій можливі єдиним шляхом - шляхом дипломатії і санкційного тиску.

А поки що слід будувати успішну та заможну демократичну країну. І для цього, за словами Зеленського, держава повинна не втратити найголовніше - свідомість українських громадян на окупованих територіях.

Нагадаємо, раніше СЦКК опублікував фото наслідків обстрілу бойовиками Золотого-4.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський назвав головні етапи для досягнення миру: при яких умовах на Донбасі припинять стріляти.

Також Знай.uа писав, що Юрій Корявченков пояснив ситуацію з хором Верьовки.