У Кремлі вперше відреагували на початок розведення військ у районі Золотого на окупованому Донбасі. Заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко заявив, що Росія вітає рішення українського уряду.

За його словами, це "позитивний процес". Також заступник Лаврова нагадав про рішення, прийняте на саміті в Нормандському форматі в жовтні 2016 року.

"Воно зобов'язує провести на Донбасі розведення сил на трьох пілотних ділянках: у Станиці Луганській, Золотому і Петровському. Подивимося, як це все завершиться", - сказав Руденко.

Російський чиновник додав, що мови про точну дату проведення саміту лідерів "нормандської четвірки" поки не йдеться, оскільки ще не відбулося відведення сил і засобів на всіх дільницях у лінії зіткнення на Донбасі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Говорити про дату саміту поки зарано, оскільки це тільки початок розведення сил, причому в одному з трьох пунктів. В Станиці Луганській розведення відбулося, а зараз почалося розведення у Золотому", - зазначив він.

Нагадаємо, в районі ООС ввели "жовтий" режим небезпеки: що це означає.

Як повідомляв портал Знай.uа, українська сторона СЦКК заявила про черговий обстріл з боку збройних формувань РФ на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що Андрій Білецький звинуватив Володимира Зеленського у брехні з розведенням сил біля Золотого.