Український політолог, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко назвав ідеї нової влади "космосом", який відірваний від реального життя.

Про це він сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу" та задав незручне запитання міністру економіки Тимофію Милованову, піддавши сумніву реалістичність його планів щодо створення айті-кластерів в Маріуполі.

"Я весь час намагаюсь повернути в реальність. Я поспілкувався з мером Маріуполя і він там намалював і пообіцяв світлі далі. ми провели соціологію, в Маріуполі більше 50% працездатного населення мріє звідти кудись поїхати. Це стосується всього Донбасу, та й Ктєва в тому числі. Серед молоді 80% мріють виїхати з Маріуполя. І це реальність. Коли ви говорите про те, що там може розквітнути якийсь айті-кластер, що там може розквітнути, коли ви зараз вдарили по ФОПам, атішники сидять на ФОПах 3-ї групи і багато просто поїдуть з країни.
Ви коли от так стоїте перед мікрофоном, як космонавт у скафандрі, і складається враження, що економічна політика проводиться теж в такому скафандрі. Я згідний, що наміри скоріш за все благі. Те що побудували дорогу до Маріуполя - це справді успіх і тут потрібно віддати належне. Але на тлі таких поодиноких спалахів те, що відбувається зараз з ФОПами, з бізнесом з іншими ініціативами, які малюють досить похмуру перспективу, це все наштовхує на питання: коли ж ви все-таки приземлитеся на землю і почнеться конкретна розмова. Якщо ви кажете що там прийшли якісь інвестори, то назвіть конкретні цифри, в які сфери економіки хто готовий вкладати гроші.Тільки не потрібно розповідати про аквапарк в Маріуполі, над яким чадить Азовсталь", - заявив Романенко.