Відомий український блогер, журналіст і політичний оглядач Юрій Романенко обговорив з політологом Андрієм Золотарьовим, що зараз відбувається в українській політиці, і що незабаром Володимира Зеленського, президента України, чекає серйозна політична криза. Романенко поцікавився: "На твій погляд, перспектива першої, великої, політичної кризи Зеленського, вона ось в який часовій рамці?"

Володимир Золотарьов

За словами Золотарьова, так звана криза, настане через 3-4 місяці: "Судячи з інформаційного накачування ситуації, яке сьогодні ми бачимо з боку команд Порошенка і Медведчука - 3-4 місяці", як повідомляє портал "Хвиля".

Золотарьов зазначив у розмові з Романенко, що у Зеленського не вийшло заточити силову вертикаль влади під себе, а це провокує ризики керованості ситуацією в Україні. Золотарьов зазначає, що з силовим ресурсом зараз у команди президента велика проблема: "У команди президента проблеми з силовим ресурсом. Очевидно, вони про ці проблеми знають. І те, що це проблема досі не вирішена - для Зеленського дуже велика проблема. Звідси ж проблема - якщо ми говоримо про підсумки півріччя Зеленського, був урок жаху для бюрократії? Ні. Вишукували олігархів? Ні, не вишукували. Ба більше, вони граються у всю".

Романенко також підняв питання того, що відбувається з людиною, коли вона приходить до влади: "Що станеться, коли люди потраплять в парламент і зрозуміють, що потрібно якось годуватися, а старі види діяльності вже все?"

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Володимир Зеленський

На що Золотарьов відповів: "Люди, які не тримали і 100 тисяч, і тут на них звалюється можливість, коли таку суму вони можуть зробити за кілька голосувань... Щастя привалило. Дах зірве у будь-кого. Випробування спокусами влади витримують одиниці".

Романенко доповнив його слова коментарем: "Процес глубінізації Ради вже почався", на який Золотарьов відповів: "Тобто, система почала поглинати "слуг народу", зайнялася їх послідовним прирученням... Проблема неминуче вилізе і вилізе в найближчому майбутньому".

Нагадаємо, раніше "Коли ви врешті приземлитеся і почнеться конкретна розмова": Романенко поставив незручне питання Мілованову.

Також Знай.uа писав, що в "Слузі народу" розповіли про покарання для велелюбного нардепа Яременко: "Я б порадив...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Яременко не найволелюбніший: якими пікантними скандалами відзначилися нардепи у новій Раді.