Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зроби гучне звернення. Так, він заявив, що у Москві зі всіх сил намагаються зірвати зустріч президента України Володимира Зеленського та глави РФ Володимира Путіна, пише Politeka.

За словами Пристайко, аби лідери "нормандського формату" не зустрілися, Росія робить все можливе. Відтак, вона продовжує "проводити обстріли Петровського" в Донецькій області, де й має відбутися розведення сил.

Пристайко

"На жаль, обстріли якраз свідчать про те, що одна зі сторін не хоче цього кроку, оскільки він є останнім перед зустріччю" – заявив міністр.

Також міністр додав, що українська сторона вже виконала цілий ряд домовленостей – узгодила "формулу Штайнмайєра", відвела сили в Станиції Луганській і в районі Золотого, а зараз готується до відведення і в Петровському.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Він підкреслив, що в даний момент проведення зустрічі в "нормандському форматі" залежить виключно від дій Росії.

Нагадаємо, Світовий банк та ЄБРР виділять Україні $300 млн: Гончарук повідомив про підписання угоди в Брюсселі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив про економічний прорив України: "Зупинятися не збираємося".

Також портал Знай.uа писав, що нардеп від "Слуги народу" розплакалася на засіданні Верховної Ради: "Якесь знущання".