Новий міністр охорони здоров'я здивувала українців неоднозначним заявою. За її словами, в Україні ситуація з дифтерією знаходиться під контролем, і нібито ніякої епідемії немає.

Про це стало відомо завдяки інформації Скалецької, яку вона озвучила українським журналістам в одному з нещодавніх інтерв'ю.

Зоряна Скалецька
Зоряна Скалецька

"Ми ще не говоримо про серйозної епідемії, ситуація з дифтерією під контролем. В цьому році у нас є 200 флаконів, ще додатково 150 чи 170 нам передадуть міжнародні організації в якості гуманітарної допомоги. Ще 100 теж в якості допомоги нададуть посольства, у разі, якщо буде така необхідність. Тобто насправді ми можемо розраховувати на 450 флаконів сироватки і цієї кількості ліків достатньо", — розповіла Скалецька.

фото Getty Images
Лікарня доктора пацієнти щеплення

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

За словами міністра, сироватки розподіляються по регіонах, області ними обмінюються між собою.

"Якщо у вашого сімейного лікаря немає вакцин, це означає, що десь не спрацювала місцева влада — обласна державна адміністрація, департаменти охорони здоров'я. По регіонах вакцини розвезли, області повинні були передати далі на установи. Якщо не передали, це також означає, що головний лікар не подбав, не звернувся, не запитав, чому ви мені не передали", — пояснила міністр.

Нагадаємо, небезпечна хвороба атакувала Харків: перша жертва опинилася на лікарняному ліжку, - медики б'ють на сполох.

Як повідомляв Знай.uа ліків вистачить не всім: Скалецька попередила про страшну хворобу, яка "накриває" України.

Знай.uа писав, Зоряна Скалецька влаштує масштабну чистку в Моз: "Більше не буде".