Нещодавно мальтійські правоохоронці розповіли про те, що вони ще в кінці вересня вилучили велику партію лівійських грошей, які були направленні для проросійського лівійського генерала Халіфа Хафтара. Зауважимо, що його армія наразі наступає на Триполі, аби змістити уряд Лівії, який підтримує ООН, пише Times of Malta.

Відтак, служба безпеки Мальти заявила про те, що нещодавно виявила два контейнери об'ємом у 56 кубічних метрів, заповнені новою валютою. Їх виявили ще в кінці вересня 2019 року на кораблі в одному з мальтійських портів.

Як підкреслюють правоохоронці, ці гроші надійшли від монетного двору, який належить росіянам. З'ясувалося, що цей монетний двір друкував гроші для лівійських повстанців – невизнаного уряду, що базується в місті Байда. Передбачалося, що ці гроші мали піти на розпалювання війни в Триполі.

Нагадаємо, що наразі Лівія охоплена громадянською війною між Сходом та Заходом країни. Відтак, уряд у Триполі підтримує ООН, а уряд у Байді – Росія. Тому на підтримку Хафтара росіяни надрукували у своїх монетних дворах мільярди лівійських динарів. Щоправда, Центральний банк Триполі досі не оголосив ці банкноти законними.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Нагадаємо, Світовий банк та ЄБРР виділять Україні $300 млн: Гончарук повідомив про підписання угоди в Брюсселі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив про економічний прорив України: "Зупинятися не збираємося".

Також портал Знай.uа писав, що нардеп від "Слуги народу" розплакалася на засіданні Верховної Ради: "Якесь знущання".