Генсек Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг з трибуни Верховної Ради наголосив, що двері НАТО для України відкрито, однак простого шляху до членства немає. Нагадаємо, що Північноатлантична рада здійснила дводенний візит в Україну.

Голова комітету українського парламенту з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе у свою чергу зазначила, що незважаючи на те, що є діюча заявка на отримання ПДЧ, за рішенням НАТО, навіть шлях до такого першого кроку – визнання політичних прагнень країни щодо членства – довелося проходити заново. Про це пише "Сьогодні".

Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг

"Цілком логічною є пропозиція нашої політичної сили щодо прийняття заяви ВР про підтримку цього курсу та надання повноважень і спікера, і, згідно з деклараціями, президенту і прем'єру підписати цей лист з підтвердженням наміру України почати розмову про ПДЧ. І коли нам кажуть, що, мовляв, наша заявка є чинною і її розглянуть, то я хочу запитати у своїх колег, таких професійних дипломатів, а як же вони бачать, що це розглянеться?" – наголосила політик.

"І чому ми вирішили, що якщо ми будемо просто сидіти і виконувати всю домашню роботу, то двері в якийсь момент автоматично відкриються і нам скажуть:" О, Україна вже готова, давайте їй дамо ПДЧ". Без нашого нагадування, настоювання і роботи, цього ніколи не станеться. і якщо Україна зараз буде сором'язливо мовчати, такий і буде результат", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, озвучено головні обіцянки Йенса Столтенберга Україні: на що піде НАТО заради миру.

Як повідомляв Знай.uа українцям можуть дозволити подвійне громадянство: Пристайко назвав умови.

Знай.uа писав, в Золотому завершилося розведення сил: офіційну заяву штабу ООС.