Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що Верховна Рада розробляє законопроект щодо особливого статусу Донбасу. Однак жодного обговорення законопроекту чи будь-якої іншої роботи у його створенні не було.

Про це розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю "Сегодня".

Іванна Климпуш-Цинцадзе
Іванна Климпуш-Цинцадзе

" Ви пам'ятаєте, коли взагалі стало відомо про погодження Україною так званої формули Штайнмайєра, президент України Зеленський вийшов до журналістів (на брифінг 1 жовтня в Офісі Президента - ред.) і сказав, що цей новий законопроект з незрозумілим напрямком розроблятися в Верховній Раді з більшим залученням стейкхолдерів. Пройшов місяць. Ні стейкхолдерів, ні залученості, ні дискусії в парламенті по цьому, ні створення якоїсь робочої групи", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Климпуш-Цинцадзе зауважила, що в результаті Зеленський з представниками Офісу президента може представити власний законопроект особливого статусу Донбасу, а монобільшість у Раді його підтримає.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Я думаю, що президент Зеленський і представники його Офісу вважають, що в наприкінці грудня вони кинуть якусь свою версію законопроекту в парламент. Ну і, видно, вони розраховують, що монобольшість без обговорень його прийме", - спрогнозувала голова профільного комітету.

Нагадаємо, у Золотому завершилося розведення сил: офіційна заява штабу ООС.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям показали таємне фото Гончарука, таким прем'єра ще не бачили: "Звідки виліз цей пацан".

Також портал Знай.uа писав, що Путін навмисно зриває зустрічі з Зеленським, заява розставила всі крапки: "Коту під хвіст".