Сергій і Юлія Льовочкіни – чинні депутати українського парламенту від "Опозиційної платформи – За життя" були замішані у схемі відмивання російських бюджетних грошей. Про це повідомляє портал журналістських розслідувань "Слідство. Інфо", який посилається на Проект з розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP. Як виявилося, українські нардепи були власниками латвійського банку Trasta Komercbanka, який причетний до масштабної схемою, в якій виводилися мільярди доларів з російського держбюджету.

Сергій Льовочкін, 24 канал
Сергій Льовочкін, 24 канал

Расследователям вдалося встановити, що за допомогою фінансової схеми з російських банків було виведено понад 20 мільярдів доларів на рахунки фейкових компаній. За даними журналістів, ці гроші належали організованої злочинності або кошти з російського бюджету, виведені за період 2011-2014 років. І серед тих, хто виводив ці гроші, був саме Trasta Komercbanka.

Юлія Льовочкіна, girl2leader.org.ua
Юлія Льовочкіна, girl2leader.org.ua

З листувань Левочкиных було встановлено, що банком фактично керував американець Чарльз Трехерн, якому належало близько 10% у цій фінустанові. Під наглядом Юлії Льовочкіної громадянин США керував майже чотирма десятками офшорів, осібно у Франції і творами мистецтва. Чарльз Трехерн, звичайно ж, змушений був приховувати справжніх власників усього, що належало нібито йому, про це стає зрозуміло з його листування з адвокатом Левочкиных.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Trasta Komercbanka, dv.ee
Trasta Komercbanka, dv.ee

Нагадаємо, Сергій Льовочкін та можливе ухилення від сплати податків.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що справа Фрумана-Парнаса потягне за собою справу Льовочкіна.

Також портал "Знай.иа" писав, що Юлія Льовочкіна прийшла в Раду з сумкою зі шкіри поні.