Президент України Володимир Зеленський поставив чіткі завдання профільним міністрам, і все повинно запрацювати в найближчий час. Про це повідомляє "Команда Зеленського" в телеграм-каналі. Так, першу вказівку прилетіла міністру соцполітики Юлії Соколовській – за планом президента до кінця року в Україні має запрацювати електронний сервіс призначення пенсій та отримання довідок. І все це повинно бути в одному мобільному додатку для смартфонів. Також Соколовська повинна придумати, як зробити так, щоб українці автоматично почали отримувати пенсію при досягненні потрібного віку і не звертаючись за цим.

Юлія Соколовська, Слово і Діло
Юлія Соколовська, Слово і Діло

За вказівкою Зеленського в Міністерстві охорони здоров'я повинні до кінця січня 2020 року забезпечити роботу Єдиної державної інфосистеми трансплантації. Крім того, гарант просить удосконалити систему екстреної медицини.

Що стосується науки і освіти, то тут Зеленський вимагає у міністра Ганни Новосад сформувати основу для базової та профільної школи за новим освітнім стандартам. Також вона повинна посприяти запуску роботи Національного фонду досліджень. А ось Міністерству культури, молоді та спорту президент доручив розробку законопроекту для функціонування інформаційного простору України.

Володимир Бородянський, Телекритика
Володимир Бородянський, Телекритика

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, у Пенсійному фонді пішли на поступки українцям.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що борги по зарплаті в Україні виросли.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні стрімко зростають борги по зарплатах.