Як відомо, цими днями в Залі іноземних делегацій, що в аеропорту Бориспіль, сталася бійка між лідером Радикальної партії Олегом Ляшко та главою енергетичного комітету Андрієм Герусом. Відтак, відповідне відео вдалося зробити охоронцям, які саме були поруч. Нині ж чиновники прокоментували свою сутичку, пише НВ Україна.

Як відзначається, ще перед стартом конфлікту Ляшко звинуватив Геруса в лобіюванні поправки щодо можливості закуповувати в Україні російську електроенергію. У відповідь нардеп намагався пояснити лідеру Радикальної партії, що той діє в інтересах мільярдера Ріната Ахметова, однак марно.

Ляшко побив Геруса
Ляшко побив Геруса

За словами Ляшка, це не він винен, адже не перший починав:

"Не я перший почав: коли у Геруса закінчилися аргументи на мої обґрунтовані звинувачення в лобіюванні ним російських енергокомпаній, він почав махати руками. Я тільки заступився за національні інтереси. На моєму місці мав би вчинити так само кожен патріот. А коли українці отримають нові платіжки за комуналку, то побити Геруса захоче кожен.", - каже глава Радикальної партії.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Щоправда, Герус так не думає та стверджує, що Ляшко діяв виключно в інтересах Ахметова, адже той намагається "заробити" на українцях.

"Наразі на складах ДТЕК [енергетичний підрозділ Ахметова] було в два рази менше вугілля, ніж на цю дату рік тому. На тлі зменшення запасів вугілля, деякі люди приходять до владних кабінетів з пропозиціями. Адже справа в тому, що в зимовий період теплоенергетика має велику цінність, ніж в інші пори року. По суті, це влада над ринком. Додатковий попит може покриватися за рахунок теплоенергетики, адже її потужність можна регулювати", - каже нардеп.

Бійка Ляшка і Геруса, скріншот Facebook
Бійка Ляшка і Геруса, скріншот Facebook

Нині ж, як відомо, що правоохоронці відкрили справу щодо побиття, однак Герус не збираєтеся писати заяву.

"Не хочу нічого писати. Такого персонажа краще не чіпати. А судитися, — так з ким? За його діями стоять інші зацікавлені особи. Сьогодні вже давав свідчення прокуратурі", - говорить "Слуга народу".

Щодо Ляшка, то він не переживає за те, що сталося, і каже, що переконався втому, що Герус не справжній чоловік

"Якби я чогось боявся, — не пішов би в політику. Берегти лице треба не від ударів, а від безчестя. Герус довів, що він не мужик і не патріот — це бачили всі на відео. А подавати в суд через те, що тобі порвали сорочку, — це дитячий садок.", - підкреслює Ляшко.

Нагадаємо, Пальчевський назвав людину, яка насправді керує Україною.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ляшко заявив, що "формула Геруса" призведе до скасування санкцій проти Росії

Також Знай.ua писав, відео бійки Ляшка і Геруса потрапило в мережу