В Офісі президента пройшло засідання робочої групи з питань зниклих без вісти на Донбасі, військових і цивільних полонених, під час якого обговорювався законопроект "Про соціальний і правовий захист осіб, позбавлених волі внаслідок збройної агресії проти України".

Про це йдеться на сайті глави держави.

"Зокрема, робоча група обговорила особливості роботи міжвідомчої комісії, яка буде встановлювати факт захоплення людини і її звільнення. Від цього буде залежати надання тих або інших гарантій і пільг цій категорії громадян", - сказано в повідомленні.

Учасники обговорили положення про надання медичної допомоги, реабілітації, податкових пільг і правового захисту заручників з початку їх незаконного затримання.

Адвокат Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Тимочко зазначив, що законопроект повинен вирівняти у правах цивільних заручників і військових.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Офіс президента

"Військових краще забезпечують. Всіх заручників і полонених повинні забезпечувати так, як це було у справі з українськими моряками. Це була адекватна реакція суспільства на захоплення людини, адекватна допомога. Чому це не робилося для всіх інших заручників і полонених українців – мені невідомо", - заявив він.

При цьому куратор 40-го батальйону територіальної оборони "Кривбас" Микола Колесник нагадав, що текст законопроекту базовий учасники групи повинні його розробити.

Офіс президента

"Головна наша задача - щоб, коли цей закон буде приймати Верховна Рада, нікого, нічого, жодної категорії, жодної проблеми не забули. Законопроект повинні розробити не тільки міністерство і юристи, залучені до його написання, але і безпосередньо ті, кого він стосується. Для цього необхідна постійна зворотна комунікація на місцях", - зазначив він.

Також Колесник додав, що діяльність Постійної комісії при Кабміні з розшуку зниклих безвісти необхідно відновити.

Нагадаємо, що у в'язниці "ДНР" повісився полонений боєць ЗСУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, контррозвідка СБУ показала зрадників, яких обміняли на наших полонених.

Також портал Знай.uа писав, як Золоте виглядає після розведення військ.