Голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що іноземці зможуть купувати українську землю за новими законами не раніше, ніж через чотири роки, у пріоритеті будуть залишатися українці, які захочуть займатися сільським господарством. Про це Богдан розповів в прямому ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі Україна.

Андрій Богдан, 5 канал
Андрій Богдан, 5 канал

Відповідаючи на питання, Андрій Богдан серед іншого заявив, що неправда, коли кажуть, що іноземці скуплять всю українську землю. За його словами, саме громадяни України будуть мати прерогативу в купівлі землі. Іноземці будуть брати участь в торгах за землю як мінімум через чотири роки, каже чиновник. Він вважає, що скасування мораторію на продаж землі дозволить легалізувати цей ринок, вивести його з тіні.

За словами глави Офісу президента, землю в Україні продають вже зараз, але робиться це нелегально, тобто ринок фактично вже працює, але незаконно. Тому зняття мораторію дозволить продавати землю легально, адже оформляються документи, які не дозволять обдурити селян.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський і Богдан отримали зарплати за жовтень.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Кличко і Богдан зарили сокиру війни.

Також портал "Знай.ua" писав, що меми про Богдана стали хітом мережі.