Політичний експерт Руслан Бізяєв в інтерв'ю виданню Politeka висловив свою точку зору стосовно декількох важливих питань: революціях в Україні, Євромайдані і подій в Одесі 2 травня.

В інтерв'ю підняли питання революцій, які відбувалися в листопаді - Помаранчевої революції і Революції Гідності. Інтерв'юер зазначив, що попри те, що минуло вже багато років, громадськості так і невідомо, хто стояв за масовими вбивствами активістів на Хрещатику.

Бізяєв почав свою відповідь на питання цитатою останнього начальника головного політичного управління радянської армії ВМС: "Кому потрібна ваша правда, якщо вона заважає нам жити".

Руслан Бізяєв, Youtube
Руслан Бизяєв, Youtube

Потім Бізяєв додав: "Термін "революція" передбачає докорінну зміну соціально-політичного ладу, чого у нас не сталося. На мій суб'єктивний погляд, зараз нікому не вигідно, щоб дізналися нарешті правду".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Кому це вигідно зараз? Ви уявляєте, який це буде вибух, коли люди дізнаються правду", - зазначає Бізяєв.

Інтерв'юер акцентував, що в країні напевно є люди, які знають все про те, як воно було насправді.

Бізяєв відповідає: "Може, є люди, які знають більшу частину - достатню для того, щоб скласти цілісну картину і назвати її правдою - так, безумовно, такі люди є".

Бізяєв так говорить про те, якщо тема вбивств активістів знову спливе: "Зараз цю тему знову підняти, враховуючи, що в країні знову йде виток політичної кризи, - це можна просто отримати вибух зсередини. Кому це вигідно? Цинічна політична логіка".

"Зараз, якщо країна веде війну, при цьому допустити внутрішній вибух, а він неминучий...", - пояснює Бізяєв.

"Зеленський говорить, що треба розслідувати, але боюся на даному етапі цього робити не можна. Його з усіх боків звинувачують в тому і в тому, в капітуляції... На мій погляд, треба закінчити війну, а потім спокійно повернутися до цього питання", - говорить Бізяєв про те, чи можна починати розслідування справ зараз.

"Тема настільки гостра, що люди намагаються про неї акуратно говорити. Протистояння Портнов-Горбатюк - воно цікаво з точки зору певного фактажу, але концептуально чи виведе воно нас на рішення завдань?", - зазначив Бізяєв і згадав про конфлікт Горбатюка з Луценком. Він додав, що поки що немає шляху, який би вирішив зараз ситуацію.

За словами Бізяєва, уряд створить тимчасову слідчу комісію для розслідування справ, пов'язаних з загибеллю активістів і подіями в Одесі 2 травня: "Комісія (тимчасова слідча комісія, - ред.) буде створена, але пізніше. Це питання не будуть педалювати ті політичні сили, які хочуть зробити на цьому зараз просто підйом свого рейтингу. Це питання треба розслідувати, Одесу 2 травня, дуже акуратно, тому комісія буде створена. У цьому питанні, я думаю, буде проведено розслідування".

Руслан Бізяєв, Youtube
Руслан Бізяєв, Youtube

Бізяєв додав, що "Слуги народу" розуміють, що від цього питання не піти. Однак, політолог зазначив, що у фракції Петра Порошенка є люди: "Для яких створення цієї комісії - це дуже великий удар у дзвін".

"Обидва ці питання - Одеса і Євромайдан, тут є лінія розколу. А ось найголовніше завдання нам цю лінію розколу прибирати", - додав політолог.

Детальніше ви можете послухати в інтерв'ю Руслана Бізяєва для видання Politeka:

Нагадаємо, раніше як псевдонаціоналіст Денисенко заробляв на Революції Гідності.

Також Знай.uа писав, що Марі Йованович здала Луценка з потрохами на свідченнях у Конгресі: "Він не хотів ділитися...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Генпрокуратура звернулася з гучною заявою до українців.