11 листопада Володимир Зеленський, президент України, підписав указ про звільнення Андрія Геруса з посади представника президента в Кабінеті міністрів. Новим представником у парламенті Зеленський призначив Олексія Перевезенцева.

На початку листопада Андрій Герус, депутат від партії "Слуга народу", опинився в центрі гучної справи - лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко влаштував з ним бійку в аеропорту "Бориспіль". Інцидент знімали на камеру. Відео запостили в Facebook, і воно тут же розлетілося по соціальних мережах та ЗМІ.

Андрій Герус
Андрій Герус

Ляшко звинувачував Геруса в тому, що він здав інтереси України Росії, а також що він просуває імпорт російської електроенергії. Герус же стверджував зовсім інше: він говорив, що Ляшко лобіює інтереси Ріната Ахметова і його компаній, діяльність яких пов'язана з дорогою енергетикою.

Олексій Перевезенцев, який зайняв пост представника президента в Кабміні замість Андрія Геруса, у 2016 році був державним секретарем Міністерства економічного розвитку.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Олексій Перевезенцев (другий зліва), Twitter
Олексій Перевезенцев (другий зліва), Twitter

У 2012 році він був директором юридичного департаменту в Міністерстві економічного розвитку.

Олексій Перевезенцев, Bin.ua
Олексій Перевезенцев, Bin.ua

З 2010 по 2012 рік Перевезенцев працював у Державному агентстві з підготовки Євро-2012.

Ще раніше, у 2000-их року Перевезенцев під час правління експрезидент України Віктора Ющенка працював у Секретаріаті президента, обіймав посаду в Міністерстві закордонних справ.

Нагадаємо, раніше через імпорт електроенергії з РФ порушено критерії безпеки української енергосистеми, - Саква.

Також Знай.uа писав, що бійка Ляшко з Герусом отримала гучне продовження: поліція прийняла несподіване рішення.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Коломойський за допомогою Геруса збільшує вплив на ринок електроенергії – Корольчук.