Стало відомо, хто оплачував лобістські послуги американського наглядача за Україною, Курта Волкера. Про це йдеться у повідомленні на телеграм-каналі Олександра Онищенка.

Так, за словами Онищенка, спонсором "яструба" виступав курячий барон Косюк.

"Лобісти США жирували за рахунок внесків від агрокомпаній Юрія Косюка, який в тр час був позаштатним радником колишнього президента і за сумісництвом його близьким другом. Гроші на утримання волкеров ( понад 600.000 доларів) компанії Косюка брали з великих державних дотацій - фірми одного Порошенко активно годувалися з бюджету. На курятину витрати були майже такі ж, як на ЗСУ. Звичайно, фінансували лобізм не безпосередньо, а через внесок у громадської організації "Фонд підтримки реформ в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як відомо у 2017-2018 роках лобістська компанія BGR, де працював спецпредставник США з питань України Курт Волкер, надавала послуги Національній раді реформи. Засновником її власне й був Порошенко. За 50.000 у.е. в місяць Волкер рекомендував новій владі відмовитися від кримінального переслідування екс - президента.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Курт Волкер, фото newsone.ua

"Людина - пан Порошенко. Тому Курт всіляко чинив тиск на Зе. Наприклад, рекомендував не призначати Андрія Богдана в якості голови ОП або не переслідувати Порошенко", - додає Онищенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Януковича хочуть позбавити звання президента України: деталі з Конституційного суду.

Як повідомляв портал "Знай.ua", дружині Януковича виповнилося 70, чим живе сьогодні Людмила Янукович.

Також "Знай.ua" писав, що дружок Януковича Онищенко прокрався в офіс Зеленського.