46-річного Ігоря Мазура "Тополю", ветерана АТО, одного з лідерів УНА-УНСО, затримали на польському кордоні 9 листопада за запитом Росії і звинуватили в тероризмі, як повідомлялося раніше. Питання про його екстрадицію повинні були підняти 11 листопада. У Києві заявили, що на Мазура відкрили політичне переслідування і вимагали у польської сторони звільнити його.

"РФ звинувачує нашого громадянин у тому, що він начебто у 1994-2000 роках брав участь у складі збройного формування у бойових зіткненнях з федеральними силами на території Чечні. Внаслідок цього загинули і були важко травмовані декілька російських військовослужбовців", - пояснював ситуацію Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України, передає інформаційне агентство ВВС.

Ігоря Мазура привезли до Люблінської окружної прокуратури у Холмі, Укрінформ
Ігоря Мазура привезли до Люблінської окружної прокуратури у Холмі, Укрінформ

11 листопада, понеділок, Ігоря Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні, як повідомляє омбудсмен Людмила Денісова.

Скріншот поста, Facebook
Скріншот поста, Facebook

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Денісова додає, що він буде проживати в генеральному консульстві, поки вирішуватиметься питання про екстрадицію.

"Наголошую, всі, хто займається питаннями звільнення та повернення додому нашого громадянина докладають максимум зусиль, аби він не став заручником політичної помсти РФ", - зазначила Денисова на своїй сторінці в Facebook.

Андрій Дешиця, посол України в Польщі, підтвердив слова Денісової на своїй сторінці у Facebook: "Остання новина у справі #ВолюТополі - Ігор Мазур на волі✌️Прокурор задовільнив наше клопотання. Тополя переданий на поруки українських консулів і разом з ними зараз їде до Любліна. Дякуємо всім за підтримку! Слава Україні! Героям Слава!‬".

Скріншот поста, Facebook
Скріншот поста, Facebook

Нагадаємо, раніше на польському кордоні схопили українського активіста і ветерана АТО: Росія "посприяла".

Також Знай.uа писав, що війна в Чечні та мітинг проти Зеленського: за що насправді затримали ветерана АТО Мазура на польському кордоні.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що під Харковом схопили дружка Путіна та відправили додому: хотів залягти на дно в Україні.