Однією із ключових подій останнІх днів було звільнення Бухарєва і Геруса. У п'ятницю, 8 листопада президент Володимир Зеленський відправив Владислава Бухарєва у відставку з посади першого заступника голови СБУ. Того ж дня Бухарєва було звільнено з військової служби. А у понеділок, 11 листопада, було звільнено і Андрія Геруса з посади представника президента у Кабінеті міністрів.
Український журналіст і політичний оглядач Андрій Пальчевський прокоментував ці гучні звільнення та пояснив, що це могло означати. Про це Пальчевський розповів в інтерв'ю Politeka.

"З Герусом нічого страшного не сталося. Це звичайне переміщення, яке маскується під щось страшне. А з Бухаревим щось сталося. Він намагався навести зі мною мости. Я помітив, що якщо люди намагаються навести зі мною мости, швидше за все, їх виженуть з роботи. Ось приміром Матіос, він попросив про зустріч. Ну думаю, його точно прибирають. Прибрали. І Бухарев в тому числі", - розповів Пальчевський.

На думку Пальчевського, тут питання лише в тому, чи "прибрав його Зеленський чи люди, які намагаються маніпулювати президентом".

"З Бухаревим складна історія, адже це близький друг як самого Зеленського, так і його друзів", - нагадав він.

За версією журналіста, в історії з Бухаревим може бути замішаний Хорошковський, який "розчищає для себе галявину".

"Як ви пам'ятаєте, він займався питаннями боротьби з контрабандою", - нагадав Пальчевський.

Журналіст підкреслив, що Бухарева ек просто позбавили, його позбавили військового звання.

"Якщо це була боротьба Івана Баканова з Бухаревим і переміг Баканов, то це говорить про те, що президент контролює ситуацію. Бухарев настільки вивалявся у не найславнішому минулому. Він був начальником податкової, розвідкою встиг керувати. Що вони тільки розвідували - не зрозуміло. В основновному, вони розвідували, де гроші лежать. Як тільки вони дізнаються, де гроші, наступним їхнім завданням є перехопити потоки. Можливо, це було перехоплення потоків", - пояснює Пальчевський.

Нагадаємо, Пальчевський з нагадав Зеленському про "посадки": "Яку весну мав на увазі президент?".