Відміна мараторію на продаж землі на стільки важкий і важливий момент, що він вимагає волевиявлення народу. Однак, Зеленський, який обіцяв провести щодо цього референдум, поступив непорядно щодо українців.

Про це заявив український журналіст і політичний оглядач Андрій Пальчевський в інтерв'ю Politeka.
"Я прекрасно розумію, що люди не хочуть продавати землю,оскільки приватизація землі буде такою ж, як і приватизація в 90-ті роки. Нам роздадуть фішки, а потім 5 олігархів заберуть всю землю і продадуть її іноземцям", - зазначає Пальчевський.
Пальчевський обурюється тим фактом, що президент Зеленський не дотримав свого слова, даного українцям.
"Це настільки складний момент, який вимагає в першу чергу, волевиявлення народу, а потім нашої з вами розмови. Зеленський пояснював - адже ж клявся: спочатку питання про мир і землю виноситься на всенародне обговорення, а не "втихаря" ми готовимо, а потім, коли ми вже забрали, мої хлопці вже наклали лапу - давайте продамо іноземцям. За кого ви нас маєте?!!", - обурюється журналіст.
За словами Пальчевського, ті, хто голосував за Зеленського, розчаровані. Адже вони вірили в те, що моральний стержень Зеленського дозволить йому приймати правильні рішення. Однак, на великий жаль "моральним стержнем" виявився Богдан і іже з ним".
"Один із колишніх політв'язнів, лідекр суспільної думки, сказав Зеленському наступне: я голосував за Вас, але це не значить, що в мене немає очей і вух". Так от я хочу сказати - він не один такий. Ми всі, хто голосував за Зеленського, ми прекрасно розуміли, що він не готовий, але ми думали, що його моральний стержень дозволить йому залучити людей, які зможуть його підготувати до того чи іншого рішення. А "моральним стержнем" виявився Богдан і іже з ним", - іронізую Пальчевський.

Нагадаємо, Пальчевський з нагадав Зеленському про "посадки": "Яку весну мав на увазі президент?".