Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що вони розмовляють з Google про перенесення штаб-квартири компанії, яка розташована в Кремнієвій долині, до України.

Україна веде активні переговори із великим закордонним бізнесом. Перемовини проходять з такими величезними компаніями, як Apple, Google, PayРal, Rakuten, Binance, Amazon щодо заходу в Україну. Про це розповів голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю Liga.net.
"Ми домовилися з Rakuten (материнська компанія Viber - ред.). Ми зараз розмовляли з Binance, найбільшою кріптобіржею. Розмовляємо зараз з Amazon про прихід в Україну. Мова про дата-центр. Ми розмовляємо з Google про перенесення штаб-квартири з Європи сюди", - сказав Арахамія.
Давид Арахамия, фото - LIGA.net

У той же час Арахамія висловив сумнів щодо компанії Facebook. Він наголосив, що компанія Цукерберга облаштувала свій sales office в Росії.
"Facebook - ні. У них позиція, що RnD (відділ досліджень і розробки - ред.) їм не потрібен, він у них там (в США - ред.) весь сконцентрований. А sales office у них в Росії", - зазначив Арахамія.
Крім того, за словами Арахамії, російський фактор впливає і на перемовини з PayPal.
"Ми розмовляємо активно з PayPal і намагаємося їх затягнути, хоча це завдання з непідйомних, тому що вони не бачать у нас ринку. Ми зараз придумали нову стратегію переговорів з ними. Я сподіваюся, вона спрацює. Не хочу спойлер. У них же є представництво в Росії, і вони весь час намагаються задавити появу PayPal в Україні", - наголосив політик.
Арахамія також зазначив, що стосовно усіх перелічених потенційних інвесторів переговори знаходяться в активній стадії, проте внутрішня бюрократія компаній дещо гальмує вихід на конкретний результат. Голова президентської фракції вважає, що швидший результат можуть дати переговори не від компаніями, а з окремими бізнесменами.

"Скрізь активна фаза переговорів. Але у них велика бюрократія. На жаль, такі інвестори орієнтуються на кредитні рейтинги і комплаенс. Набагато швидше угоди відбуваються з багатими людьми з країн з авторитарними режимами", - зазначив Арахамія.

Нагадаємо, Арахамія зі "Слуги народу" розсекретив деталі інтимної переписки Яременка.