Довгоочікуваний детальний аудит діяльності мера Києва Віталія Кличка, КМДА та підпорядкованих структур, який був розпочатий за вказівкою Кабінету міністрів України, тривав більше 15 днів. Однак, незважаючи на те, що масштабна перевірка завершилася місяць тому, кияни й досі не побачили жодних висновків.

Київська міська державна адміністрація - КМДА
Київська міська державна адміністрація - КМДА

Результати затягнули аж на 880 сторінок: столичним чиновникам вручили висновки

Аудит, ініціатором якого виступив Нардеп від політичної партії "Слуги народу" Олександр Ткаченко, стартував після 22 вересня і тривав до 8 жовтня.

Втім, про перші новини щодо отримання офіційних висновків кияни дізналися не від Кабміну чи то столичної мерії, а з посту в соцмережі одного з міських чиновників.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою
Показати ще

Про факт отримання стало відомо з посту радника Київського міського голови Володимира Бондаренко. Відповідна публікація з'явилася на його сторінці у Фейсбуці 1 листопада.

Результати необхідно оприлюднювати якнайшвидше: кияни мають дізнатися справжні інтереси влади

Втім, на цьому все і завершилося – після даної публікації про висновки жодного слова не повідомлялося ані на сайті КМДА, ані Київради. У Кабміні поки що теж не з'явилося жодного офіційного коментаря.

Мер Києва Віталій Кличко на пленарному засіданні - фото Главком
Мер Києва Віталій Кличко на пленарному засіданні - фото Главком

"Чомусь ми й досі так і не побачили результатів цього аудиту, хоча відповідь була передана чиновникам столичної мерії ще на початку листопада. Їх необхідно оприлюднювати якнайшвидше, аби кияни дізналися, як, насправді, міська влада піклується про інтереси мешканців міста. А напередодні затвердження бюджету на 2020 рік це особливо важливо – люди мають побачити, наскільки ефективно Кличко та міська влада використовує бюджетні кошти киян", – зазначає голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Варто зазначити, що і завжди активний у Фейсбуці мер Києва Віталій Кличко чомусь не виклав з цього приводу ані слова.

В свою чергу, ми відправимо офіційний запит до прес-служби Кабінету міністрів України, столичної мерії та Київради.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.