Верховна Рада України прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", рекомендований профільним комітетом, який вводить ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

Відомо, що з 252 депутатів політичної партії "Слуга народу" за прийняття рішення проголосували 227 депутатів, утрималися - 16 і один не голосував. Цікаво, що ні партія "Голос", ні "Європейська Солідарність" не дали жодного голосу за скасування мораторію на продаж української землі.

Верховна Рада, Гордон
Верховна Рада, Гордон

При цьому раніше лідери цих партії заявляли про свою підтримку відповідної ініціативи. У квітні 2019 року колишній президент України Петро Порошенко заявляв: "Прорив в економічному розвитку України неможливий без відкриття ринку землі".

Петро Порошенко, Уніан
Петро Порошенко, Уніан

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Земельний ринок — це символічне питання про старих політиків. З 2000-х років депутати перед Новим роком бездумно натискають на кнопку і продовжують цей ганебний мораторій на продаж землі. В результаті в Україні досі ніяк не врегульоване це питання", - казав у липні цього року Святослав Вакарчук.

Вакарчук, фото - Facebook
Вакарчук, фото - Facebook

Зазначимо, що проти законопроекту виступили представники усіх політичних фракцій та груп окрім президентської. Депутати зазначили, що законопроект є недосконалим навіть для ухвалення за основу, тому має бути відхиленим або відкликаним. Дискусії в парламенті точились з 10:00 ранку.

Як Рада голосувала за ринок землі
Як Рада голосувала за ринок землі

Нагадаємо, Тимошенко несподівано переходить в опозицію через скандальний закон: "Зеленський перейшов всі червоні лінії".

Як повідомляв Знай.uа, Верховна Рада протягла закон про ринок землі: історичне голосування.

Також Знай.uа писав, Пальчевський розгадав "план Б" Зеленського: Гончарука замінить...