14 листопада Дмитро Дубілет, міністр Кабінету міністрів України, повідомив на своїй сторінці в Facebook, що уряд України зробив ще один крок, який допоможе в боротьбі з рейдерством в країні.

Пост Дмитра Дубілета, Facebook
Пост Дмитра Дубілета, Facebook

За словами Дубілета, одним зі способів рейдерського захоплення нерухомості є злам комп'ютера реєстратора (наприклад, нотаріуса). З допомогою зламу комп'ютер "заражали" і після цього злочинці могли переписати чужу нерухомість на себе. Дубілет зазначає, що іноді ніякого зламу і не було. Але реєстратор, який сам вчинив правопорушення, міг заявити, що на його комп'ютер зазіхнули злочинці.

Дубілет розповідає, що спочатку держава збиралася боротися з цим за допомогою якогось програмно-апаратного комплексу, який би встановлювали на комп'ютер. Дубілету нагадало це системи 10-річної давності, і він зазначив, що зараз є простіші способи авторизації, які колись знизили кількість шахрайства. Це авторизація за допомогою SMS-пароля:

"Приблизно з такими аргументами ми переконали колег згорнути дорогу програму захисту та замість цього зробити другий фактор авторизації. Хіба що замість витрат грошей на SMS-паролі я запропонував Google Authentificator. На щастя, він безкоштовний", - як каже Дубілет.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Дмитро Дубілет, Цензор
Дмитро Дубілет, Цензор

Тепер для того, щоб реєстратор провів будь-яку дію йому потрібен не тільки електронний підпис, але і код з телефону. Дубілет уточнює, що зламати телефон і комп'ютер одночасно майже не можливо.

В даний момент другий фактор авторизації є необов'язковим. Проте Дубілет додає: " Але я сподіваюся, що незабаром Мін'юст зробить його обов'язковим для всіх без винятку".

Нагадаємо, раніше Дубілет обурився противниками земельної реформи: "Лише б не заржати".

Також Знай.uа писав, що Кабмін пропонує українцям відмовитися від телефонів: "Це досить дивна річ".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Дубілет терміново заявив, що потребує охорони: "Ще недавно їздив на Uber, а тут таке...".