Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет зробив гучну заяву. Відтак, він запропонував замінити захищений стаціонарний телефонний зв’язок, яким користуються чиновники Кабміну, відповідним додатком. Про таке він заявив в інтерв’ю для "24 каналу".

Як відзначається, мова йде про захищені лінії стаціонарних телефонів, що використовують урядовці та інші чиновники для того, аби спілкування з прем’єром, спікером Ради та самим президентом України. Відповідно на кожну з цих трьох ліній — окремий телефон.

Дмитро Дубілет, Економічна Правда
Дмитро Дубілет, Економічна Правда

За словами міністра, таке обходиться державі у мільярди гривень щороку. Тому Дубілет вже обговорив цю ідею з віце-прем’єром, міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим та іншими експертами.

"Я вважаю, це досить дивна річ. Сподіваюся, незабаром ми зможемо зробити так, щоб замість таких телефонів було додаток", — каже міністр.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Як підкреслюється, новий додаток міг би робити зв’язок навіть більш захищеним завдяки методам шифрування.

Нагадаємо, раніше Дубілет анонсував тисячні скорочення, люди просто залишаються на вулиці: "Щоб перезапустити економіку...".

Також Знай.uа писав, що Дубілет переведе чиновників на безготівкову зарплату: що відомо про ініціативу Кабміну.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що обміняв Monobank на Кабмін і забув про Лондон: Дубілет розповів, навіщо залишився в Україні.