Олександр Онищенко, екснародний депутат України втік з країни і переховувався від слідства за кордоном після "газових скандалів". У справах, де він фігурував, вже завершені досудові розслідування. За даними НАБУ, Онищенко разом з соратниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" через "псевдобіржи". Ці продажі принесли України збитків у розмірі 1,613 млрд гривень.

Олександр Онищенко, УП
Олександр Онищенко, УП

Як повідомив 14 листопада Артем Ситник, директор НАБУ, Онищенко екстрадують з Іспанії в Україну, де він програв усі суди, про це повідомляє портал Politeka. Передбачається, що він може з'явитися в Україні в грудні 2019 року. Ситник розповідає про це так:

"Онищенко повертається, ну майже повернувся в Україну. Чому? Тому що він програв усі суди на території Іспанії – і в частині екстрадиції, і в частині визнання його політичним біженцем. Є певна орієнтовна дата – це грудень 2019 року. Звичайно, щось ще може відбутися, але суди він програв. Тому є рішення про його екстрадицію".

Олександр Онищенко, УНІАН
Олександр Онищенко, УНІАН

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ситник уточнює, що Онищенко може прийняти рішення втекти з Іспанії в Німеччину. Там у нього є підприємства. Ситник пояснює, що підсумок цього питання залежатиме від оперативності іноземних колег".

Нагадаємо, раніше Косюк годував з державних дотацій: Онищенко розповів, хто оплачував послуги Курта Волкера.

Також Знай.uа писав, що дружок Януковича Онищенко пробрався в Офіс Зеленського: українці критикують скандальне фото.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Онищенко озвучив головні витрати держбюджету на 2020 рік і закликав українців "думати".