Президент РФ Володимир Путін заявив про готовність Росії знизити ціну на газ для України на 25%. Однак глава Росії додав, що ціну буде знижено лише за умови прямих поставок.

Про це Путін заявив під час виступу за підсумками саміту БРІКС.

"Ми готові працювати з Україною і щодо транзиту нашого газу до Європи й щодо поставок самого газу в Україну за ціною, нижчою ніж Україна отримує російський газ по реверсу з боку Європи. Я хочу щоб всім було зрозуміло, що неможливий ніякий реверс. Якщо ми будемо напряму поставляти газ в Україну, ми готові навіть знизити ціну до 20 і навіть 25 відсотків", - сказав президент Росії.

Володимир Путін
Володимир Путін

Крім того, Путін зазначив існування ризику припинення транзиту газу через Україну. Президент РФ також прокоментував ситуацію з черговим позовом "Нафтогазу" щодо Росії. Путін підкреслив, що такий крок "загострює ситуацію".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що російська компанія "Газпром" заявила, що Україна повинна безпосередньо купувати російський газ, аби до 2020 року продовжити транзит. Крім того, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що на переговорах з Російською Федерацією Україна вимагатиме укладення довгострокового контракту на транзит газу.

Нагадаємо, Путін пустив у хід погрози та ультиматуми, Зеленський такого нахабства точно не очікував: "Треба домовлятися".

Також Знай.uа писав, що Назарбаєв запропонував організувати зустріч Зеленського з Путіним: у "Слузі народу" відповіли.

Ще портал Знай.uа повідомляв, що знаменитий боєць без правил Грег Харді бажає зустрічі з Путіним: "Я його…"