Голова відкритої громадської організації "Асоціація платників податків" України Грігол Катамадзе опублікував відкрите звернення до Дмитра Разумкова. Зокрема, він занепокоєний ситуацію, що склалася довкола реформ, в тому числі - законодавчої бази стосовно податківців.

" Незалежні громадські організації у будь-якому суспільстві є невід’ємною частиною демократії. В нашій країні громадські організації відіграють роль тієї рушійної сили, яка сприяє реформуванню і розвитку держави. Проте, через недосконалість законодавства більшість громадських організацій опинилися "поза законом" внаслідок відсутності в діючій редакції Закону України "Про громадські об’єднання" норм, які б регламентували можливість членства в громадських організаціях юридичних осіб. Я, як Президент ВГО "Асоціація платників податків" занепокоєний ситуацією, яка склалася, та вважаю, що відсутність законодавчих норм, які б регламентували можливість членства в громадських організаціях юридичних осіб, по-перше, обмежують права, гарантовані Конституцією України на свободу об’єднання громадян, а по-друге, вже поставило «під загрозу» доцільність існування Асоціації взагалі, так як колективними її членами, у відношенні яких виникає найбільша кількість питань, що потребують вирішення, та які сплачують членські внески, за рахунок яких існує Асоціація, є саме юридичні особи", - зазначив він.

Крім того, Катамадзе наголосив, що "Асоціація платників податків України", зі свого боку, здійснила все можливе для того, щоб зазначене питання було врегульовано на законодавчому рівні:

Неодноразово, починаючи з 2015 року зверталась до органів законодавчої та виконавчої влади. ВГО "Асоціація платників податків України" не лише підтримувала, а й надавала своє бачення, зауваження та пропозиції до проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо унормування діяльності всеукраїнських громадських об’єднань», що був зареєстрований Верховною Радою України VIII скликання 07.12.2017 р. за № 7372, який 29.08.2019 р. відкликаний. Усвідомлюючи важливість питання для громадського суспільства України та зрозумівши, що розраховувати можна тільки на "себе", авторським колективом Асоціації платників податків, а саме: Головою Ради Територіального відділення ВГО АППУ в Луганській області, народним депутатом України Сергієм Шаховим, Президентом ВГО АППУ Гріголом Катамадзе, Генеральним директором ВГО АППУ Людмилою Герасименко, начальником управління захисту платників податків Катериною Гривнак було розроблено проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про громадські об’єднання".

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Керівник Асоціації додав, що на сьогоднішній день в Україні не так багато громадських організацій, які здатні конструктивно працювати:

" Тож звертаюся до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з наполегливим проханням включити до Плану роботи Парламенту на найближчій Погоджувальній Раді проект Закону про внесення змін до Закону України «Про громадські об'єднання» (реєстраційний № 2442 від 14.11.2019 р.) та винести його на голосування, також до народних депутатів IX скликання - підтримати його, проголосувавши в сесійній залі", - підсумував Катамадзе.

Нагадаємо, Рябошапка отримав повідомлення від пранкера "Джокера".

Як повідомляв Знай.ua, бійка Геруса та Ляшка отримала несподіване продовження.

Також Знай.ua писав, що Трамп у стилі Путіна заявив про "перемогу без України".