Лідера "Радикальної партії" Олегу Ляшку готуються вручити підозру в погрозі або насильстві щодо державного діяча за фактом його бійки з народним депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль" 6 листопада.

Про це повідомили в Генпрокуратурі, передає Українська правда.

"Підозра ч. 2 ст. 346 КК (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча). На понеділок викликають для вручення", - йдеться в повідомленні.

Бійка Ляшка з Герусом, кадр з відео
Бійка Ляшка з Герусом, кадр з відео

При цьому щодо запобіжного заходу, який будуть просити обрати для Ляшка, прокурори ще не визначилися.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

У той же час видання Кyivpost повідомляє, що у ГПУ будуть просити суд відправити "радикала" під домашній арешт.

Уточнимо, що за ч. 2 ст. 346 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом бійки Ляшка з Герусом. Виробництво відкрили за зверненням Служби авіаційної безпеки.

Як повідомляв портал Знай.uа, Герус розповів про те, що не виконує функції представника президента в Кабміні вже довгий час.

Також портал Знай.uа писав, що Ляшко влаштував бійку з Герусом у кофтині за 160 тисяч: фото найдорожчої "амуніції" в Україні.