В суботу оприлюднили додаткові свідчення двох співробітників Білого дому. Інформація свідчить про занепокоєння, що допомога з безпеки Україні була обумовлена ​​розслідуванням внутрішньополітичного конкурента президента Дональда Трампа Джо Байдена, пише Dpa-international.

Свідчення Тімоті Моррісон від Ради національної безпеки та Дженніфер Вільямс, яка працювала в кабінеті віце-президента, були оприлюднені Комітетом з питань розвідки Палати, який веде розслідування імпічменту щодо Трампа.

Джо Байден
Джо Байден

Значна частина свідчень Моррісона посилить тиск на посла США в Європейському Союзі Гордона Сондленда, який дасть свідчення на публіці в середу і буде розміщений у центрі скандалу.

"Що може допомогти їм перенести допомогу, це якщо генпрокурор піде на мікрофон і оголосить, що він відкриває розслідування про бурізму", - цитував Моррісон Сондленд українцям, маючи на увазі компанію, де син Байдена, Хантер, був на дошки.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

Моррісон сказав, що Сондленд сказав йому, що діє від імені президента. В останні тижні Трамп намагався дистанціюватися від Сондленда, заможного політичного призначенця, який був головним донором президента і, схоже, регулярно спілкувався з ним.

Дональд Трамп, РБК
Дональд Трамп, РБК

Вільямс відверто каже, що вона стурбована тим, що тиск у розмові з Зеленським склав те, що Трамп був "незвичним і недоречним" з його вимогами, щоб Україна провадила Байдена, і це могло бути корисним для його політичної кампанії.

Об'єднані свідчення цих трьох зображують картину тиску на Україну щодо розслідування Байдена, який частково керувався заднім дипломатичним каналом, який частково очолював приватний адвокат Трампа Руді Джуліані.

Свідок, відсторонений посол в Україні Марі Йованович, свідчила про почуття загрози Білого дому. Здається, її видалили, щоб прокласти шлях задньому каналу для тиску на Україну.

Нагадаємо, розмова Трампа з Зеленським може обернутися імпічментом: у Конгресі США розпочали публічні слухання, пряма трансляція.

Як повідомляв Знай.uа, Facebook і YouTube заборонили будь-яке згадування Чарамелла: хто він та як пов'язаний з Трампом і Зеленським.

Також Знай.uа писав, Пальчевський розгадав "план Б" Зеленського: Гончарука замінить...