Голова Офісу президента Андрій Богдан незаконно отримав охорону Управління державної охорони, незважаючи на те, що посада керівника ОПУ не передбачає особистого супроводу. Про це йдеться в розслідуванні "Наші Гроші" на Bihus.Info.

Відомо, що 26 червня Володимир Зеленський підписав документ, який забезпечує Богдана держохороною за бюджетні кошти.

На думку журналіста Максима Опанасенка, "УДО для Богдана – це пряме порушення закону".

Андрій Богдан, Українська правда
Андрій Богдан, Українська правда

Адже державна охорона надається лише президенту, прем'єру, першому віце-прем'єру, керівництву парламенту, головам Конституційного і Верховного судів, міністру закордонних справ і генпрокурору.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Більш того, ОПУ не державний орган, а Богдан – не держслужбовець. Після того як у правої руки Зеленського запитали про держохорону і його машину на "удошному" номері, Богдан прибрав номери УДО зі своєї Tesla.

Нагадаємо, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко зверталася до Андрія Богдана з проханням поставити на деякі ключові посади її людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, на закритій зустрічі Андрій Богдан нещадно матюкався: оточуючі не витримали.

Також портал Знай.uа писав, що Богдан опинився в епіцентрі гучного конфлікту, бізнесмен розкрив карти: "Хотів 10 мільярдів доларів".