Підвищення прожиткового мінімуму і прив'язаних до цього розміру мінімальних пенсій в українському уряді планують провести поетапно. Планується, що підвищення проводитимуть два рази на рік - у липні та грудні. А ось під кінець 2019 року очікується підвищення мінімальної пенсії на 74 грн - з 1564 до 1638 грн.

Відомо, що наступний етап заплановано на 1 липня 2020 року. Так, влітку виплати піднімуть на таку ж суму — до 1712 грн. А ось з 1 грудня 2020 року "мінімалка" становитиме 1769 грн.

Пенсіонерка, фото - TASS
Пенсіонерка, фото - TASS

Виходить, що за один рік вона зросте всього на 8% (на 131 грн). По суті, це коригування на рівень інфляції, яка наступного року за планами складе 5-6%, але, швидше за все, за традицією буде трохи вище.

Крім того, депутати заклали до проєкту бюджету виплати для одиноких отримувачів пенсії або державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, яким виповнилося 80 і більше років. На ці цілі закладено 0,8 млрд грн. Однак зрозуміти, скільки кому дістанеться, поки не можна.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Пенсіонери, фото - sputnik.md
Пенсіонери, фото - sputnik.md

З нового року зростуть вимоги до страхового стажу для тих, хто планує вийти на пенсію за віком. Для того щоб вийти на заслужений відпочинок у 60 років, потрібно буде мати мінімум 27 років страхового стажу. Якщо у вас буде від 17 до 27 років страхового стажу, то на пенсію ви зможете вийти не раніше 63 років, а у випадку, якщо ваш стаж становить від 15 до 17 років, то не раніше 65 років.

Нагадаємо, українцям значно підвищать пенсії і раніше "відпустять" на відпочинок: пощастило не всім.

Як повідомляв Знай.uа в Україні стартувала масштабна перевірка інформації пенсійних справ: що відомо.

Знай.uа писав, субсидії на електромобілі: в уряді заявили про нестандартної ініціативи для пенсіонерів.