Суд обрав запобіжний захід екснардепу Олегу Ляшку після бійки з депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом.

Бориспільський раонний суд виніс рішення щодо запобіжного заходу колишньому нардепу і лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку.

Головного радикала країни відпустили на поруки Вікторії Сюмар - нардепки від "Європейської солідарності" та Михайла Волинця з "Батьківщини". Відповідне рішення в ході судового засідання оголосив суддя Юрій Кабанячій.

Олега Ляшка підозрюють у нанесенні легких тілесних ушкоджень за статтею ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Ляшко побився з Герусом, кадр відео

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На Ляшка покладено обов'язки прибувати на вимогу слідчого прокурора чи суду, повідомляти про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування з потерпілим та свідками особисто або через інших осіб. Термін дії цих обов'язків закінчєтьсч об 00.00 17 січня включно.

Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід для Ляшка тримання під вартою без можливості внесення застави, оскільки "він є відомою людиною, має зв’язки у органах державної влади і може впливати на потерпілого Геруса".

У той же час сам Ляшко себе винним не визнає, а справу проти нього називає сфальсифікованою за розпорядженням генпрокурора Руслана Рябошапки.

Олег Ляшко назвав Геруса "російським слугою" через його ініціативи щодо закупівлі електроенергії в Росії і зажадав від Служби безпеки, генпрокурора і Національного антикорупційного бюро відкрити справу проти Геруса.

"В аеропорту я підійшов до Геруса і висловив йому в очі свої претензії, а він почав застосовувати фізичну силу. Ніякої бійки і фізичних ушкоджень не було", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, генпрокуратура оголосила Ляшку про підозру за фактом бійки з Герусом

Як повідомляв портал Знай.ua, Ляшко влаштував бійку з Герусом в "амуніції" за 160 тисяч

Також Знай.ua писав, Ляшко після бійки з Герусом пустився в танок під російський шансон