Колишній представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер дав свідчення у справі про імпічмент 45-го американського президента в Конгресі та пояснив, що Дональд Трамп скептично сприйняв перемогу Володимира Зеленського на президентських виборах в Україні.

Перед проведенням другого туру президентських виборів делегація США відвідала Київ та провела кілька зустрічей з Володимиром Зеленським і його оточенням. Після повернення представників США на батьківщину, вони звернули увагу Дональда Трампа на лідера президентської гонитви в Україні.

Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента
Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента

Курт Волкер на той час вбачав у Зеленському хороший шанс для України вибратися з корупційною трясовини, в якій вона перебувала останні 20 років. Проте у Дональда Трампа була своя думка — він скептично сприйняв кандидатуру Зеленського.

"Ми переконували Трампа запросити Зеленського в Білий дім, але президент був налаштований дуже скептично. І це зрозуміло, враховуючи корупційну історію України", - пояснив дипломат. Курт Волкер

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента
Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента

Курт Волкер зазначив, що американський президент отримував вкрай негативні відгуки про те, що відбувається в українській верхівці і тому не спішив Запрошувати Зеленського до Білого дому. Між іншим, Волкер наголосив, що він особисто ніколи не вимагав від української влади проводити розслідування проти Джо Байдена — опонента Дональда Трампа на майбутніх виборах президента.

Зі слів експредставника США в Україні, він ніколи не знав про наміри України провести розслідування в відношенні сина колишнього віце-президента Байдена по справі нафтогазової компанії Burisma. Відзначається, що у свідченнях Волкера є помітні зміни у порівнянні з тими, які він давав раніше.

Курт Волкер, фото: Уніан
Курт Волкер, фото: Уніан

Володимир Зеленський і Дональд Трамп, фото: Сайт Президента
Володимир Зеленський і Дональд Трамп, фото: Сайт Президента

Нагадаємо, раніше Онищенко розповів, хто оплачував послуги Курта Волкера

Як повідомляв портал "Знай.ua", Волкер у Конгресі видав неприємну новину

Також "Знай.ua" писав, що справа про імпічмент Трампа набрала нових обертів